Facebook YouTube Twitter RSS

Conferinţă pe problematica autismului, organizată în premieră la GalaţiAsociaţia de Sprijin pentru Părinţi şi Copiii cu Autism – APCA Galaţi organizează sâmbătă, 27 aprilie, conferinţa regională „Autismul din perspectivă multiplă: părinte, specialist, cadru didactic şi comunitate locală”. Conferinţa se adresează unui public variat – părinţi, medici de familie pediatri, psihologi, terapeuţi, logopezi, cadre didactice din învăţământul de masă şi cel special, voluntari, reprezentanţi ai instituţiilor locale implicate în această sferă de activitate. Evenimentul, la care sunt aşteptaţi participanţi din Galaţi şi din judeţele vecine, va fi găzduit de Şcoala Specială „Constantin Pufan”, începând cu ora 9,00.
La conferinţă participă şi unul dintre puţinii analişti comportamentali acreditaţi internaţional BCBA din România, Alexandra Comărniceanu (Bucureşti), şi un altul în curs de acreditare, Adriana Pricob (Bucureşti), precum şi dr. Maricela Câmpean, medic specialist neuropsihiatru la Spitalul de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan” Galaţi. De asemenea, vor mai susţine subiecte în cadrul conferinţei psihologi şi cadre didactice din învăţământul preşcolar de masă din judeţul nostru.

„Subiectele abordate sunt de ultimă actualitate şi extrem de preţioase, atât pentru părinţi, cât şi pentru cei implicaţi în diagnosticarea, recuperarea şi integrarea copiilor cu tulburări din spectrul autismului (TSA). Ţinând cont că, în România, numărul specialiştilor acreditaţi internaţional în recuperarea copiilor cu TSA este extrem de mic, credem că e un mare câştig pentru Galaţi faptul că am reuşit să-i aducem la conferinţă pe doi dintre aceştia”, a declarat Nicoleta Lupoae, preşedinta Asociaţiei de Sprijin pentru Părinţi şi Copiii cu Autism Galaţi.

Manifestarea este prima de acest gen din judeţul Galaţi şi va încheia seria de evenimente organizate de APCA Galaţi în Luna Conştientizării Autismului. Detalii privind programul conferinţei şi modalitatea de înscriere se găsesc pe site-ul APCA Galaţi, http://autism-galati-apca.blogspot.ro/2013/04/conferinta-regionala-organizata-de-apca.html.

capture2